Vama sub Lumini de Oscar 2012

VSLO 2012 a adus o serie de noutati, ca urmare fireasca a dezvoltarii din ultimii ani. Una dintre acestea a fost participarea invitatilor straini (Thomas Diseth, din Norvegia, castigator al unui Premiu Emmy , Bogdan Nastase, cunoscut fotograf roman din SUA si Michail Moscholios, Grecia) care au sustinut prezentari si cursuri in cadrul festivalului. O alta noutate au fost concertele sustinute de trupe si cantareti cunoscuti, concerte ce se desfasurau in aceiasi locatie, dupa terminarea cursurilor. Printre cei invitati s- au numarat Alina Manole si Marius Batu (folk), Trupa Veche (rock) si East Roots (reggae).

Revenind la festivalul de fotografie, temele workshopurilor au fost: urban photography (lector Vlad Eftenie), food photography (Catalin Savulescu), fashion (Bogdan Nastase), fotoreportaj (sustinut de Dan Besliu), nud (lector Cristian Crisbasan) si fotografie de concert (Doru Oprisan). Ca in fiecare an, si in 2012 au avut loc zilnic o serie de vernisaje sustinute atat de fotografi consacrati cat si de fotografi aflati la inceput de drum: Ionel Onofras, Sorin Vidis, Bogdan Nastase, Doru Oprisan, Alexandru si Andreea Lupascu, Michail Moscholios.

Respectand evolutia din primii ani, si in 2012 numarul participantilor a crescut, in cele 7 zile fiind prezente la cursuri si prezentari peste 280 de persoane.

De asemenea, in luna octombrie a avut loc in Bucuresti un eveniment post VSLO la care au participat peste 150 de persoane, participanti la festivalul din Vama Veche, parteneri dar si persoane noi care au aflat de evenimentul nostru din presa scrisa si mediul on-line.