Vama sub Lumini de Oscar 2015

Editia din 2015 a Festivalului International de Arte Vizuale Vama sub Lumini de Oscar, a reprezentat cea de a VI a editie.

Fotografie: Cursurile teoretice si practice de fotografie au fost in numar de doua in fiecare zi timp de 10 zile. Numarul de locatii pentru desfasurarea cursurilor de fotografie s-a dublat.

Au participat in total 14 lectori straini si romani si 4 invitati speciali. Participantii au beneficiat de echipamente de top puse la dispozitie de parteneri precum Dedolight, Nikon, Canon si Olympus.

Fiecare zi a fost urmata de concursuri pe temele respective. Fiecare concurs a avut trei castigatori. Au fost organizate expozitii zilnice atat pentru fotografi debutanti cat si pentru fotografi consacrati.

Au fost organizate proiectii de fotografie zilnice ale unor artisti romani si internationali. Lectorii prezenti au fost din mai multe tari: Romania, Polonia, Bulgaria, Elvetia, Portugalia, Norvegia.Temele abordate au fot multiple: fotografie de nud, fotografie de produs, tehinca fotografica, editare de fotografie, fotografie sociala, fotografie de portret etc

Film:Modulul de film a cuprins cursuri teoretice si practice pe parcursul a 7 zile. De-a lungul acestor zile au fost efectuate si sedinte de filmare pe parcursul a 5-7 ore zilnic. Ultimile doua zile au fost dedicate editarii de film. In ultima zi a festivalului au fost proiectate documantarele realizate in cadrul festivalulului, toate avand ca tema principala Vama veche si oamenii ei.

Proiectiile de film:au fost realizate zilnic in trei locatii diferite. Fiecare locatie a avut in program un tip de film diferit: documantare, scurt metraje, lung metraje. Datorita parteneriatelor cu Ambasada Norvegiei, Ambasada Suediei, British Council, ShortCluj Film au fost proiectate filme din tarile respective avand cate o zi dedicata fiecarei tari. De asemenea au fost prezente documnetarele marca In Premiera cu Carmen Avram

Pictura: un modul nou introdus si cu un succes foartre mare. Participantii au beneficiat timp de o saptamana de cursuri teoretice si practice luand cunostinta cu subiecte de la istoria picturii pana la modul de organizare a unei expozitii de pictura. Cursurile au trecut prin toate modurile de pictura: creion, carbune, guase, pictura in ulei. Lectorul principal: Daniel Prapone (Germania) reprezinta unul dintre marii artisti de origine romana cu multiple premii si expozitii interantionale.Teatru: cu ajutorul partenerilor au fost prezentate doua piese de teatru

Muzica:au fost organizate si inglobate in festival, cu ajutorul partenerilor concerte zilnice in doua locatii diferite